Projecten

In heel Nederland worden de kwaliteits kozijnproducten van Timmerfabriek Overbeek toegepast. Om u een beeld te geven van onze reeds afgeronde projecten geven wij hieronder enkele referenties weer.

De Schoppe te Winterswijk

De Schoppe te Winterswijk

Timmerfabriek Overbeek heeft voor de Schoppe de Passiefkozijnen geleverd. Gea Boessenkool en Jan-Willem van de Velde de Achterhoekse leer- en ervaringsplek Aarde-Werk ‘De Stegge’ in Kotten, bij Winterswijk. Meest opvallend bij deze ‘Praktijkschool voor Duurzaamheid’ is de duurzame herbouw van De Schoppe (schuur) op het terrein, waarvoor zelfs een BREAAM-Excellent certificaat is aangevraagd bij de Dutch Green Building Council.

De Passiefkozijnen zijn voorzien van een Allbäck lijnolie verflaagsysteem.

Woonzorgcomplex Menkostraat te Enschede

Woonzorgcomplex Menkostraat te Enschede

Voor WBC Aannemingsbedrijf BV heeft Timmerfabriek Overbeek de houten gevelelementen (buiten- en binnenkozijnen) geleverd voor het Woonzorgcomplex Menkostraat te Enschede.Het project omvat de nieuwbouw van een parkeerkelder en 4 blokken waarin 60 huurwoningen, 32 kamers ten hoeve van intramurale zorg en 32 reactiveringseenheden met algemene voorzieningen worden gehuisvest.

Passiefrenovatie 133 woningen te Roosendaal

Passiefrenovatie 133 woningen te Roosendaal

Een prestigieus passiefhuis renovatieproject te Roosendaal. Woningcorporatie Aramis AlleeWonen transformeert 133 huurwoningen door middel van het concept ‘Passief Renoveren’. Bewoners besparen minimaal € 65,- per maand op stookkosten (verlaging van 1000-1200 m3 gas per jaar). Het ontwerp is van de Architectenwerkgroep te Tilburg. VDM Woningen prefabriceert de Passiefelementen en brengt deze luchtdicht aan. De hoogwaardig isolerende gevelkozijnen worden door VDM fabrieksmatig in de elementen opgenomen. En Timmerfabriek Overbeek heeft de Hout-ALU Passiefkozijnen® geleverd voor de 133 woningen te Roosendaal (inclusief draaiende delen en 3voudige beglazing).

Zorgappartementen Pastorietuin te Haaksbergen

Zorgappartementen Pastorietuin te Haaksbergen

De Pastorietuin is gelegen aan de Dr. Prinsstraat 13, in het centrum van Haaksbergen. Het betreft een nieuwbouwproject van vijftien zorgappartementen met een ondergrondse parkeergarage. De opdrachtgever, Woningstichting Domijn, realiseert samen met zorginstelling Livio de zorgappartementen. Onder begeleiding van 24 uurs-zorg van Livio, zullen hier vijftien bewoners met ernstige lichamelijke beperking zo veel mogelijk zelfstandig gaan wonen. De parkeergarage onder het gebouw wordt aan derden verhuurd. Timmerfabriek Overbeek heeft hiervoor de houten buiten- en binnenkozijnen geleverd voor de zorgappartemten Pastorietuin.

EPC 0 woning te Leek

EPC 0 woning te Leek

In de wijk Oostindie te Leek is een infohuis gerealiseerd met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van ‘0’. De EPC is een index die de energetische efficiëntie van een gebouw weergeeft. Het infohuis is een inspiratiebron op gebied van duurzaamheid en energiezuinig bouwen. Zo zijn gebiedseigen en her te gebruiken materialen gebruikt zoals de Groninger baksteen en riet. Het huis is energieneutraal, wat inhoudt dat de woning zichzelf van energie voorziet. Het huis wordt verwarmd door een warmtepomp, waarbij gebruik wordt gemaakt van aardwarmte. Zonnepanelen op het dak zorgen voor elektriciteit en een zonneboiler voorziet de woning van warm water. De gevelkozijnen zijn uitgevoerd in geïsoleerde Passiefkozijnen.

Ambulancepost Haaksbergen

Ambulancepost Haaksbergen

Timmerfabriek Overbeek levert de houtenkozijnen aan de Groot Vroomshoop Bouwsystemen waar de kozijnen in de bouwsystemen worden gemonteerd. Ambulance Oost streeft naar een continue verbetering van haar aanrijdtijden. Dit is de reden voor Ambulance Oost geweest de bestaande standplaatsen in Nijverdal en Haaksbergen te verplaatsen naar gunstiger gelegen locaties. Hierdoor kan de ambulancedienst beter voldoen aan de wettelijke eis dat een ambulance binnen 15 minuten na een spoedmelding ter plaatse is. De Groot Vroomshoop Bouwsystemen B.V. heeft samen met Ambulance Oost een uniek concept uitgedacht voor de nieuw te bouwen ambulanceposten. In Nijverdal en Haaksbergen zijn de eerste posten in dit concept gerealiseerd.

Voor meer informatie over de Groot Vroomshoop Bouwsystemen, klik hier.

Nulwoning te Groenlo

Nulwoning te Groenlo

Een nulwoning is een woning die met een normaal leefpatroon en een hoog comfort niveau over een heel jaar gezien evenveel energie opwekt als hij verbruikt. Een nulwoning hoeft niet autonoom te zijn ’s zomers kan bijvoorbeeld de hoeveelheid energie teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet die ’s winters daaruit verbruikt wordt. Voor dit project zijn Passiefkozijnen geleverd. Meer informatie iste vinden op www.nulwoning.nl

Passiefhuis Steigereiland

Passiefhuis Steigereiland

Na het succes van een energie-efficiënte woning op Steigereiland, heeft FARO voor een tweede versie de lat hoger gelegd. Woonhuis 2.0 is energie-neutraal en wordt volgens de normen van Cradle to Cradle gebouwd. De CO2-reductie is 100%. Dit wordt bereikt door de woning op passiefhuis-niveau te brengen met een isolatiewaarde van Rc=10 door middel van drievoudige beglazing, volledige kierdichting en een WTW installatie. Het isolatiemateriaal is organisch. Voor dit project zijn passiefkozijnen en passiefelementen geleverd. Meer info te vinden op www.faro.nl

Theehuis Posbank te Rhenen

Theehuis Posbank te Rhenen

Op de posbank te Rhenen staat het paviljoen van Vereniging Natuurmonumenten. Het bijzondere paviljoen is ontworpen door DE Architectengroep te Amsterdam. Het paviljoen is in 2003 genomineerd voor de Houtarchitectuurprijs. Voor dit bijzondere project zijn blank eiken schuifdeuren als gevelvullende element geleverd. Breng een bezoek of kijk op www.paviljoendeposbank.nl

Rabobank Kromme Rijn

Rabobank Kromme Rijn

Financieel adviescentrum Rabobank Kromme Rijn te Houten. Het kantoorpand is ontworpen door RPHS-architecten te Voorburg. Voor dit project zijn transparant afgewerkte mahoniehouten kozijnen geproduceerd en is de gehele houtengevel van het adviescentrum door Timmerfabriek Overbeek geleverd.